5 κορυφαία castle hotels για «βασιλική» διαμονή

Από Χριστίνα Λένη,

Δεν υπάρχει γυναίκα που δε θέλει να νιώσει πριγκίπισσα έστω και για ένα βράδυ. Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία castle hotels που υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του κάθε ταξιδιώτη και να τον κάνουν να νιώσει κυριολεκτικά, πρίγκιπας. Από την Ιταλία μέχρι και την Αγγλία, τα μεσαιωνικά κάστρα που μεταμορφώθηκαν σε ξενοδοχεία υπόσχονται «βασιλική» διαμονή. 


#1. Κάστρο – Ξενοδοχείο Münchhausen ★★★★★ | Aerzen, Γερμανία

Πλησιάζοντας προς το Αννόβερο θα συναντήσετε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Γερμανίας. Στο κέντρο του θα βρείτε ένα μικρό κάστρο που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Μην παραλείψετε να χαλαρώσετε στο σπα του κάστρου, θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Γερμανίας, και να δοκιμάσετε τη γαλλική κουζίνα του εστιατορίου που παντρεύεται μοναδικά με τις γερμανικές λιχουδιές.

Δείτε το ξενοδοχείο

ξενοδοχεια καστρα ευρωπη


#2. Κάστρο – Ξενοδοχείο d’Alarcòn ★★★★ | Cuenca, Ισπανία

Ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα κάστρα της Ισπανίας, χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, βρίσκεται στην Ισπανία και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Τα δωμάτια του είναι διακοσμημένα έτσι ώστε να θυμίζουν το μεσαίωνα. Όποιο δωμάτιο και να επιλέξουν οι ταξιδιώτες θα έχουν την ίδια υπέροχη θέα του ποταμού Jucar. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει μόνο τοπικές λιχουδιές, που είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Δείτε το ξενοδοχείο

ξενοδοχεια καστρα ευρωπη


#3. Κάστρο – Ξενοδοχείο de la Verie ★★★★ | Challans, Γαλλία

Αυτό το κάστρο ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά ενός πάρκου έκτασης 17 εκταρίων. Το ξενοδοχείο de la Verie βρίσκεται στην πόλη Challans της Γαλλίας και θεωρείται ιστορικό μνημείο. Μετά από μια κρουαζιέρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο, μόνο είκοσι λεπτά, οι ταξιδιώτες μπορούν να χαλαρώσουν στο πολυτελές δωμάτιο τους και να γευτούν τις γκουρμέ σπεσιαλιτέ του πασίγνωστου σεφ Xavier Yvernogeau.

Δείτε το ξενοδοχείο

ξενοδοχεια καστρα ευρωπη


#4. Κάστρο – Ξενοδοχείο Thornbury ★★★★ | Bristol, Αγγλία

Πρώην κατοικία του βασιλιά Henri VIII της Αγγλίας, το κάστρο Thornbury κατασκευάστηκε το 1511 και πλέον χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο. Η αρχιτεκτονική του καθώς και η εσωτερική του διακόσμηση είναι σύμφωνη με το κλασσικό βρετανικό στιλ και κάθε επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι έστω και για λίγο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και είναι βρετανός ευγενής. Για τους λάτρεις του κρασιού αυτό το ξενοδοχείο είναι ο ιδανικός προορισμός καθώς παράγουν το δικό τους κρασί από τα αμπέλια του ξενοδοχείου.

Δείτε το ξενοδοχείο

ξενοδοχεια καστρα ευρωπη


#5. Κάστρο – Ξενοδοχείο Palazzo Viviani Castello di Montegridolfo ★★★★ | Montegridolfo, Ιταλία

Η τοποθεσία που είναι χτισμένο είναι ιδανική καθώς οι επισκέπτες έχουν θέα μέχρι και την Αδριατική θάλασσα. Το κάστρο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο,στην πόλη Montegridolfo της Ιταλίας μέσα σε δάσος και χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Στο εσωτερικό,  οι επισκέπτες θα μαγευτούν από τις πολλές τοιχογραφίες και τα ξύλινα έπιπλα εποχής. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ίσως η πρώτη και η μοναδική επιλογή για όλους, όσοι αναζητούν ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης.

Δείτε το ξενοδοχείο

ξενοδοχεια καστρα ευρωπη


Διαβάστε ακόμα: