7 προτάσεις για διήμερες αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Από Βασιλική Θεοδωρίδου,

Μένεις στη Θεσσαλονίκη και θέλεις να ξεφύγεις για δυο μέρες; Τι θα έλεγες για μια απόδραση; Διάβασε το άρθρο και περιηγήσου…
…από τα γραφικά στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης, στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, ως τον μοναδικό υδροβιότοπο της Κερκίνης και από εκεί στους καταρράκτες της Έδεσσας, μέχρι το παραλίμνιο της λίμνης Ορεστιάδας στην Καστοριά και τις λίμνες Πρέσπες στη Φλώρινα.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει να προσφέρει όχι μόνο πλούσια φύση, αλλά μοναδικά τοπία που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη σου.

Προτάσεις για εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη


Διήμερη απόδραση στην Καστοριά

Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 190 χιλιόμετρα, 2 ώρες

Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία: η πόλη της Καστοριάς -από κάθε άποψη- εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της. Η ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε ένα ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας. Επισκέψου την και θα δεις πως δυο μέρες δε θα φτάσουν για να την ανακαλύψεις…

Ξενοδοχεία στην Καστοριά: συμβουλέψου τη λίστα μας με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης εδώ.

Προσφορές στην Καστοριά

Μάθε περισσότερα για την Καστοριά:

 

 


Διήμερη απόδραση Έδεσσα & Νάουσα

Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 75 χιλιόμετρα, 1 ώρα 26 λεπτά/ 83 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 20 λεπτά

Η Έδεσσα και η Νάουσα είναι πόλεις που επιβάλλεται να τις επισκεφτείς αν μένεις στη Θεσσαλονίκη, έστω για μία μέρα. Κάνε την πρώτη στάση στην Έδεσσα για καφέ και περίπατο στην πόλη, επισκέψου τους όμορφους καταρράκτες, απόλαυσε καλό φαγητό στη γύρω περιοχή και χαλαρές επιλογές για ποτάκι στο κέντρο. Την επόμενη μέρα βάλε μπρος για Νάουσα και 3-5 Πηγάδια, ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία που αξίζει να επισκεφτείς.

Ξενοδοχεία στην Έδεσσα: βρες το δωμάτιό σου μέσα από τη λίστα της trivago εδώ.

Προσφορές στην Έδεσσα

διημερη αποδραση απο θεσσαλονικη εδεσσα ναουσα


Διήμερη απόδραση στη Δράμα

Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 146 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 40 λεπτά

Η Δράμα είναι μια πόλη με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, μιας και από τα σπλάχνα της αναβλύζουν πηγές και ποτάμια. Σαν μια πράσινη όαση προστατευμένη από τα γύρω βουνά έχει κρυφτεί και περιμένει να ανακαλύψεις τις ομορφιές της, τόσο τις φυσικές, όσο και τις πολιτιστικές.

Ξενοδοχεία στη Δράμα: για να εξασφαλίσεις τη διαμονή σου, δες όλες τις επιλογές εδώ.

Προσφορές στη Δράμα

Μάθε περισσότερα για τη Δράμα:


Διήμερη απόδραση στην Ξάνθη

Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 205 χιλιόμετρα, 2 ώρες και 5 λεπτά

Χιλιόμετρα μακριά από τους πολυσύχναστους προορισμούς, η πόλη της Ξάνθης και η γύρω περιοχή προσφέρεται για εναλλακτικό-φυσιολατρικό-πολυπολιτισμικό τουρισμό σε συνδυασμό με το καλό φαγητό και τους φιλόξενους κατοίκους της. Τα αξιοθέατα της πόλης δεν είναι λίγα, με κυριότερο τον ιστορικό πυρήνα στο βόρειο τμήμα της, την Παλιά Πόλη Ξάνθης.

Ξενοδοχεία στην Ξάνθη: ρίξε μια ματιά στις προτάσεις διαμονής που σου συστήνουμε εδώ.

Προσφορές στην Ξάνθη

Ανακάλυψε την Ξάνθη μέσα από τα άρθρα μας:

Ξανθη διημερη αποδραση απο θεσσαλονικη

Μοναστήρι Άγιος Νικόλαος © siete_vidas1


Διήμερη απόδραση στη Φλώρινα

Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 193 χιλιόμετρα, 2 ώρες

Η Φλώρινα έχει εξελιχθεί σε έναν κατεξοχήν χειμερινό προορισμό, χάρη στο χιονοδρομικό κέντρο και την άγρια φύση της. Διατηρώντας το γραφικό στοιχείο της γοητεύει τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους σινεφίλ, αφού μέσα από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αναδεικνύεται η ιδιαίτερη ομορφιά των τοπίων της περιοχής. Αν θέλεις να γυρίσεις τη δική σου σκηνή, δεν έχεις παρά να την επισκεφτείς ένα Σαββατοκύριακο. Ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι έξι λίμνες της Φλώρινας: η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, η Ζάζαρη, η Χειμαδίτιδα, η λίμνη των Πετρών και η Βεγορίτιδα.

Ξενοδοχεία στη Φλώρινα: δες εδώ τις επιλογές και επίλεξε το δωμάτιο που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Προσφορές στη Φλώρινα

Χρήσιμα άρθρα για την επίσκεψή σου στη Φλώρινα:


Διήμερη απόδραση στον Όλυμπο

Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 90 χιλιόμετρα, περίπου 1 ώρα

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια. Αν και έχει ιδιαίτερη γεωλογική σημασία, ο λόγος που είναι διάσημος είναι η μυθολογία, η ιστορία και οι θρύλοι που τον συνοδεύουν. Αξίζει να τον επισκεφτείς και να ανακαλύψεις τις ομορφιές, αλλά και τα μυστήριά του.

Προσφορές στον Όλυμπο

Ξενοδοχεία στο Λιτόχωρο: είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης της περιπέτειας σου. Βρες δωμάτιο εδώ.

Πριν ανέβεις τον Όλυμπο, φρόντισε να διαβάσεις το άρθρο «Όλυμπος: τα μυστήρια που τυλίγουν την κατοικία των αρχαίων θεών» , θα εξάψει τη φαντασία σου!


Διήμερη απόδραση σε Λίμνη Κερκίνη & Άνω Πορόια

Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 98 χιλιόμετρα, 1,5 ώρα / 96 χιλιόμετρα, 1 ώρα 20 λεπτά

Ο εντυπωσιακός υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης και η πλούσια φύση στα Άνω Πορόια συνδυάζουν ένα συναρπαστικό διήμερο για όσους αγαπούν τη φύση ή απλώς θέλουν να βρεθούν μακριά από τη ρουτίνα της πόλης. Τα σκηνικά αλλάζουν σταδιακά, προσφέροντας σου τη γαλήνη που αναζητάς. Ανακάλυψε την περιοχή και μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στο Άγκιστρο για να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο.

Ξενοδοχεία στα Άνω Πορόια: για διαμονή μέσα σε ένα καταπράσινο χωριό δες τις επιλογές εδώ.

Προσφορές στα Άνω Πορόια

Πριν ξεκινήσεις διάβασε τα άρθρα:

διημερη αποδραση απο θεσσαλονικη λιμνη πλαστηρα

Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης. Φωτο:Σωτήρης Μούντζελος, Φύλακας Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Πηγή: www.lifo.gr


Κεντρική Φωτογραφία: © Minko_Mihaylov


Διάβασε ακόμα: