5 προτάσεις διαμονής στην Κέρκυρα με άρωμα μπύρας

Από Βασιλική Θεοδωρίδου,

Η πολυβραβευμένη κερκυραϊκή μπύρα «Corfu Beer» δημιούργησε ένα ετήσιο φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός.

200 εθελοντές, 350 χορευτές, 250 μουσικοί, 5 διαφορετικές ζυθοποιίες, 20 τοπικοί παραγωγοί με 180 τοπικά προϊόντα συνθέτουν μια μοναδική γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, κουλτούρας και τεχνογνωσίας.

Το Corfu Beer Festival φέτος συναντά την Τσεχία. Ακολούθησε τις προετοιμασίες και πάρε μια πρώτη γεύση -μαγιάς- μέσα από την επίσημη σελίδα στο facebook: Corfu Beer Festival.

Πού και πότε; Κέρκυρα, 27/9 – 01/10/2017

Για να το απολαύσεις στο έπακρο κλείσε δωμάτιο μερικά μέτρα μακριά και ζήσε την γιορτή της κερκυραϊκής γαστρονομίας!

Μαθε περισσότερα για την μεγάλη γιορτή της μπύρας

Το «Corfu Beer Festival» είναι ένα πενθήμερο φεστιβάλ χειροποίητης μπύρας και γαστρονομίας με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο κάθε χρόνο φιλοξενείτε μια ξένη χώρα. Φέτος διοργανώνεται για 4η χρονιά, από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου όπου η Κέρκυρα συναντά την Τσεχία, μια χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία στην μπύρα, στον Αρίλλα Κέρκυρας, σε μια γιορτή  ανάμεσα σε ανθρώπους και πολιτισμούς ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, παραδόσεις και εμπειρίες.

Πάνω από 15.000 άνθρωποι επισκέπτονται πια φεστιβάλ κάθε χρόνο, καθιστώντας το θεσμό, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουν χειροποίητες και καινοτόμες μπύρες από τις φιλοξενούμενες Τσέχικες ζυθοποιίες και την Κερκυραϊκή Ζυθοποιία οι οποίες παράγονται αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ, γευσιγνωσία από τις κουζίνες των  δυο χωρών στα εστιατόρια και όλα αυτά παράλληλα με ένα καθημερινό πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και παραδοσιακά συγκροτήματα τόσο από τη χώρα μας όσο και από την Τσεχία.

Επίσης μέσα στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχει πλήρως διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος με μικρούς παραγωγούς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων Ιονίων Νήσων όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

 

διαμονη κερκυρα φεστιβαλ μπυρας

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τις διακοπές σας σε μια διαφορετική και ποιοτική Κέρκυρα εκείνη την περίοδο, συνδυάζοντας την διασκέδαση με ξεγνοιασιά και χαλάρωση απολαμβάνοντας έτσι μια εκπληκτική ταξιδιωτική εμπειρία!

#beapartofit

 

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το επίσημο site του φεστιβάλ: corfubeer-festival.com  και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook..