Προτάσεις για χριστουγεννιάτικες βόλτες στην Αθήνα

Από Άννα Γιάνναρου,

Τα Χριστούγεννα η Αθήνα βάζει τα καλά της. Το Σύνταγμα στολίζεται με γιορτινό φωτισμό, το ίδιο και οι κεντρικές λεωφόροι, ενώ οι βιτρίνες γεμίζουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Μιας και ο καιρός στην Αθήνα δεν είναι τόσο κρύος και βροχερός όσο στις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μπορείτε να απολαύσετε τις γιορτές με βόλτες στην πόλη, θαυμάζοντας το στολισμό και, με την ευκαιρία, τσεκάροντας τις βιτρίνες των καταστημάτων για τις αγορές των εορτών. Αναμφισβήτητα, είναι η καλύτερη εποχή για window shopping, αλλά και για αγορές δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Φυσικά, η βόλτα γύρω από την Ακρόπολη αποτελεί σταθερή αξία, αλλά και μια περιήγηση στους δρόμους του Κολωνακίου επιβάλλεται!

χριστουγεννα αθηνα βολτες

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας © Άννα Γιάνναρου

χριστουγεννα αθηνα βολτες

Public Σύνταγμα © Άννα Γιάνναρου

Ιδιαίτερες αυτή την περίοδο είναι οι βραδυνές βόλτες στους φωτισμένους δρόμους της πρωτεύουσας. Στάσεις στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης, στην οδό Κολοκοτρώνη (κοντά στην παλιά Βουλή), στα στενάκια γύρω από την Ερμού, αλλά και στην οδό Σκουφά σίγουρα θα σας δώσουν μια αίσθηση ακόμα πιο ξεχωριστή αυτήν την περίοδο του χρόνου. Σ’αυτές τις γωνιές σίγουρα θα βρείτε ένα μπαρ να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας! Αγαπημένα μου, είναι το Tailor Made (Πλατεία Αγ.Ειρήνης), το 42 (Κολοκοτρώνη 3) και το Passepartout (Σκουφά).

χριστουγεννα αθηνα βολτες

Σοκαλοτολιχουδιές ©  Άννα Γιάνναρου

 

χριστουγεννα αθηνα βολτες

Στολισμένες βιτρίνες © Άννα Γιάνναρου

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο θέατρο ή στη Λυρική Σκηνή. Αυτή τη χρονιά στη Λυρική μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο Χριστουγεννιάτικες ιστορίες: τον Καρυοθραύστη (μπαλέτο) και τη Μποέμ (όπερα).

Τις πιο κρύες ή βροχερές μέρες, που η εξόρμηση σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι τόσο εύκολη, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά και αξιόλογα μουσεία της Αθήνας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να τα επισκεφθούν οικογενειακώς, μιας και τα σχολεία κλείνουν για την περίοδο των γιορτών. Αν δεν έχετε επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολης, τώρα είναι η ευκαιρία. Είναι το αγαπημένο μου μουσείο, τόσο για τα εκθέματα όσο και για την αρχιτεκτονική του. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Κολωνάκι) και φυσικά το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Τέλος το Νομισματικό Μουσείο στην οδό Πανεπιστημίου, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Κλαθμώνος και το Μουσείο Μπενάκη (Κολωνάκι και οδός Πειραιώς), ενδείκνυνται ιδιαίτερα σε όσες κι όσους θέλουν να επισκεφθούν λιγότερο κλασικές εκθέσεις!

χριστουγεννα αθηνα βολτες

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση © Άννα Γιάνναρου

Κάθε ο χρόνο, την περίοδο των εορτών, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει εκδηλώσεις σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Το Σύνταγμα είναι το «κέντρο» των εκδηλώσεων αυτών, ενώ ο Εθνικός Κήπος, το Ζάππειο, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων καθώς και κεντρικές πλατείες είναι μερικά από τα σημεία που θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.


Ελπίζω να σας έδωσα αρκετές ιδέες για να περάσετε ξεχωριστά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα! Περισσότερες ιδέες και προτάσεις μπορείτε να βρείτε στο blog μου Aspects of Athens.

Κεντρική φωτογραφία: © Leonid Andronov


Διάβασε επίσης: