Σαββατιάτικη βόλτα στην Αθήνα

Από Άννα Γιάνναρου,

Τα Σάββατα μ’αρέσει να τα περνάω βολτάροντας στην πόλη. Εκτός βέβαια κι αν είναι καλοκαίρι, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα με βρείτε σε καμιά παραλία. Κατά προτίμηση στη Βάρκιζα. Αν είναι φθινόπωρο όμως ή άνοιξη, η Αθήνα προσφέρεται για βόλτες και υπάρχουν τόσα μέρη να εξερευνήσει κανείς!

Για τη σημερινή μας βόλτα αφετηρία θα είναι το Θησείο. Θα συναντηθούμε στο σταθμό του Ηλεκτρικού και θα κατευθυνθούμε προς τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου. Ναι καλά καταλάβατε, θα περπατήσουμε γύρω από την Ακρόπολη. Θα χαζέψουμε τους πάγκους των μικροπωλητών, αλλά και τον κόσμο που έχει αράξει στις καφετέριες με θέα την Ακρόπολη. Εδώ βρίσκεται και το αγαπημένο μου Chocolat στο οποίο ουκ ολίγες φορές έχω περιμένει υπομονετικά για ένα τραπέζι με θέα, η οποία ομολογουμένως είναι καταπληκτική.

Acropolis Museum βολτα στην αθηνα

Μουσείο Ακρόπολης, Φωτογράφος: Άννα Γιάνναρου

Ο δρόμος μας βγάζει στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, η οποία είναι μία από τις αγαπημένες μου οδούς στην Αθήνα. Πρώτον γιατί έχει σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική (κλασική ή μοντέρνα) και φυσικά γιατί εδώ βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μουσείο της Αθήνας και η αρχιτεκτονική του είναι αντάξια των εκθεμάτων του.

Plaka_Houses βολτα στην αθηνα

Σπίτια στην Πλάκα, Φωτογράφος: Άννα Γιάνναρου

Από εκεί μου αρέσει να χάνομαι και να περιπλανιέμαι στα σοκάκια της Πλάκας, να θαυμάζω και να φωτογραφίζω κτίρια και γωνιές για το blog μου. Και φυσικά η βόλτα καταλήγει σε φαγητό κάπου στο Σύνταγμα. Αν είστε φαν των εναλλακτικών γεύσεων προτείνω sushi στο Furin Kazan στην οδό Απόλλωνος. Το επισκέπτομαι τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο! Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο κλασικό τότε ο Τζίτζικας & ο Μέρμηγκας είναι ότι πρέπει. Εδώ θα βρείτε ελληνικές γεύσεις with a twist και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το κοτόπουλο μαστιχάτο. Είναι το αγαπημένο μου.

Furin Kazan βολτα στην αθηνα

Furin Kazan, Φωτογράφος: Άννα Γιάνναρου

Η βόλτα μας θα κλείσει με μια στάση για καφέ στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης ή (αν υπάρχει χώρος στο στομάχι μας) για frozen yoghurt κάπου στην Ερμού κάνοντας σχέδια για το πού και πώς θα περάσουμε το Σαββατόβραδό μας!

Συνεχίστε την περιπλάνηση στις όμορφες γειτονιές της Αθήνας στο blog μου aspectsofathens.com