Βουρβουρού: ένα άγνωστο, ρομαντικό μέρος!

Από Καλλιόπη Θεοδωρακάκη,

Πάντα μου άρεσαν τα ήσυχα μέρη… Χωρίς φασαρία και πολύ κόσμο. Έτσι είναι για μένα οι διακοπές. Χαλαρές. Ψάχνοντας προορισμό για την καλοκαιρινή μας εξόρμηση κατασταλάξαμε στη Βουρβουρού Χαλκιδικής.

Βρίσκεται στο δεύτερο πόδι, απέναντι από το Άγιο Όρος. Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς το δεύτερο πόδι με εντυπωσίασε μπορώ να πω, γιατί δεν είχε τύχει να πάω προς εκείνα τα μέρη. Η φύση οργιάζει! Μείναμε στον οικισμό Πανόραμα, στην αρχή του χωριού, σε ένα ολοκαίνουριο δωμάτιο με θέα όλη τη Βουρβουρού. Μπροστά μας είχαμε τη θάλασσα και πίσω το δάσος. Το μόνο αρνητικό είναι πως τα βράδια δε μπορούσαμε να καθίσουμε στη βεράντα λόγω… κουνουπιών. Μικρό σαν μέρος, δεν έχει και πολλά πράγματα να σεργιανίσεις.. Όλα τα μαγαζιά είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο αριθμός των ενοικιαζόμενων δωματίων. Πάρα πολλά για ένα τόσο μικρό μέρος.

Οι πρώτες βουτιές έγιναν στη διασημότερη παραλία, το Καρύδι! Κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά από τον Κόλπο του Αγίου Όρους, πραγματικά η παραλία έχει το σχήμα καρυδιού. Από εκεί ήταν ευδιάκριτες και κάποιες μονές.

Φάγαμε την ωραιότερη pizza Καραϊβικής  σε ένα εστιατόριο- ξενοδοχείο. Φτιαγμένη σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο! Τα βράδια πηγαίναμε για φαγητό σε ταβέρνες, οι οποίες είναι και αυτές πολλές!! Για όλα τα γούστα! Για ποτάκι, μας κέρδισε το Mango! Έχει ένα touch εξωτικό..

Πηγαίνοντας στον Όρμο Παναγιάς, απολαύσαμε ένα μπάνιο στο Talgo. Πολύ κοντά είναι η Νικήτη και η Συκιά.. Για όποιον θέλει να δει και κάποια άλλα μέρη εκεί!

Θεωρώ πως η Βουρβουρού ταιριάζει σε ρομαντικά ζευγάρια, που θέλουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο σε αυτούς, να φάνε ωραία, να κολυμπήσουν σε ήσυχες θάλασσες, να ξεκουραστούν.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ανυπομονώ να ξαναπάω!

Καλλιόπη Θεοδωρακάκη

 

Photo taken by Lazaros Papadopoulos